Van Bommel schoenen collectie 2018van bommel schoenen beterlopenwinkel van bommel schoenen beterlopenwinkel van bommel schoenen beterlopenwinkel
van bommel schoenen beterlopenwinkel van bommel schoenen beterlopenwinkel van bommel schoenen beterlopenwinkel

Van Bommel schoenen: casual en dressed voor echte heren

De George In der Maur Beterlopenwinkel weet als geen ander dat er weinig echte klassieke herenschoenen geschikt zijn voor losse steunzolen. De italiaanse merken, zoals Santoni en Georgio, zijn ongeschikt omdat er geen ruimte is gecreëerd voor jouw eigen steunzool waardoor de schoenen gaan glippen aan de achterzijde. Hoe irritant?! Waarom naar de George In der Maur Beterlopenwinkel voor Van Bommel? De klassieke Van Bommel collectie die aanwezig is in de George In der Maur Beterlopenwinkel is hiervoor wel geschikt en wordt ook nog eens aangeboden in de breedte maten G, H, I en K.

Nu ook Van Bommel schoenen kopen bij de George In der Maur Beterlopenwinkel of via onze webshop?

De Nederlandse schoenfabrikant Van Bommel is een familiebedrijf waarvan de officiële naam luidt: Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel B.V. Het bedrijf is gevestigd te Moergestel. De geschiedenis van het bedrijf begint bij Reynier van Bommel, die zich omstreeks 1694 in Breda vestigde. In 1706 sloot hij zich aan bij het schoenmakersgilde. In 1734 waren zijn zoons Adrianus en Christianus Van Bommel (1e generatie) bekend als meester-schoenmakers in Breda, en in dit jaar vangt de officiële bedrijfsgeschiedenis aan. Men herstelde niet alleen schoenen, doch vervaardigde ze ook. Josephus van Bommel, de zoon van Adrianus (2e generatie), trouwde met een meisje uit Baarle-Nassau en vestigde zich aldaar als schoenmaker. Josephus' zoon, Johannes Petrus van Bommel (3e generatie) trouwde in 1795 met Cornelia van Arendonk en vestigde zich in haar woonplaats Moergestel. Samen met zijn zoon Johannes Franciscus van Bommel (4e generatie) stichtte hij een schoenen- en laarzenmakerij. In 1853 stond Johannes Franciscus te boek als laarzenmaker. Hij had enkele mensen in dienst en ook werd er voor hem gewerkt in thuisarbeid. De Frans-Duitse Oorlog (1870-1871) deed een vraag naar militair schoeisel ontstaan, waardoor het aantal schoenmakersbedrijven sterk toenam. Omstreeks 1880 waren er in Moergestel meer dan zestig schoenmakers, waaronder een tiental fabrikanten. Hieronder bevond zich ook Johannes Franciscus Van Bommel. Zijn zoon Johannes Peter van Bommel (5e generatie) zette het bedrijf voort, maar stierf in 1887 op 51-jarige leeftijd. Zijn toen 45-jarige weduwe, Johanna van Dinter, zette het bedrijf voort samen met haar oudste zoon Franciscus Johannes (Janus) (6e generatie). Aldus werd de naam Wed. J.P. van Bommel verbonden met het bedrijf.

Stijlvol en toch tegen aantrekkelijke voordeelprijzen

De schoenen zijn er in de modekleuren zwart, donkerblauw, bruin en cognac. De kleur cognac is een sublieme combinatie met jeans, maar ook met een zwart, grijs of donkerblauw kostuum. Als je liefhebber bent van een Nederlands handgemaakt kwaliteitsprodukt vervaardigd door een hofleverancier, maak dan eens kennis onder het genot van een lekkere gratis cappuccino of espresso met de uitgebreide Van Bommel collectie.

Zien we je snel in onze winkel voor goedkope Van Bommel schoenen?

Onze winkel ligt in Groenekan (gemeente De Bilt) tussen Hilversum en Utrecht, dus midden in het land. Voor de deur gratis parkeren: geen probleem!

Tip:

Als je druk bent, kom dan op maandag- of zaterdagochtend; wij zijn alle dagen geopend (behalve zondag) van 08.30 tot 17.00 uur.

Bijzonderheden die gelden tevens voor de sale Van Bommel schoenen:

  • Uitneembare voetbedden
  • Klassieke degelijkheid voor “real gentlemen”
  • Nederlands handgemaakt
  • Wijdte maten G, H, I en K
Voor meer informatie: Beterlopenwebwinkel.nl Vanbommel