Nieuwe collectie MBT damesBeterlopenwinkel Beterlopenwinkel

Beterlopenwinkel

Nieuwe collectie MBT herenBeterlopenwinkel Beterlopenwinkel

Beterlopenwinkel Beterlopenwinkel

MBT heren schoenen collectie voorjaar 2018MBT dames schoenen collectie voorjaar 2018MBT schoenen collectie 2018Beterlopenwinkel Leiderdorp is uw premium MBT dealer voor Leiden!Dames MBT schoenen

Heren MBT schoenen

MBT, perfect voor uw lichaam


Ooit ontwikkeld in Zwitserland als een nieuwe schoentechnologie die het lopen op een natuurlijke, oneffen ondergrond nabootst. Aan de biomechanische functie van Masai Barefoot Technology (MBT) worden positieve effecten op het bewegingsapparaat toegeschreven.

Activeer je lichaam met de MBT schoenen en sneakers

MBT is de meest unieke schoen ter wereld, speciaal ontwikkeld om het lichaam te activeren tijdens het staan en lopen. In 1996 ontdekte MBT dat het verband tussen instabiliteit en beweging gebruikt kan worden bij het ontwerpen van schoeisel.

Meer en beter bewegen

MBT schoenen zijn speciaal gemaakt voor uw lichaam en kunnen u helpen om dagelijks meer te bewegen. De gepatenteerde Masai Sensor en Balance Point creëren instabiliteit waardoor het lichaam instinctief naar balans zoekt. Dit kan bijdragen aan het activeren van de spieren, het verminderen van lage rugpijn en kan houding en balans verbeteren.

De technologie achter de MBT sneakers en schoenen

Het geheim van MBT schuilt in de gepatenteerde zoolconstructie. Deze zool is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Allereerst de zogenaamde Masai sensor, oftewel de zachte achterkant onder de hiel, welke zorgt voor een comfortabele zachte landing op de ondergrond. De zool daarboven is rond van vorm en juist de overgang van de zachte hielsensor naar de harde zool zorgt ervoor dat de voeten perfect kunnen afwikkelen. Eigenlijk zorgt MBT er dus voor dat een natuurlijke manier van lopen wordt nagebootst; een zachte landing gevolgd door een juiste afrolbeweging van de voet.

Altijd een actieve en rechte houding

MBT zorgt er tevens voor dat het lichaam continue aan het balanceren is, oftewel actief op zoek is naar een juiste rechte houding van het lichaam. Er kan dus niet meer met een kromme rug of in een passieve houding gestaan worden, want het lichaam corrigeert zichzelf. Dit heeft uiteraard een positieve werking op bijvoorbeeld rugklachten, houdingsklachten en hielspoor. 

Sterkere spieren dankzij MBT sneakers

Doordat je op de MBT schoenen constant aan het balanceren bent, worden je spieren sterker. Dit brengt de nodige positieve gevolgen mee. Sterkere spieren zorgen er namelijk voor dat uw lichaam minder wordt belast, met name rond de gewrichten. Er zijn verschillende redenen waarom mensen gebruik maken van de MBT schoenen of sneakers. Tot welke categorie behoort u?

  1. Het lichaamsbewuste type. Voornamelijk mensen die gezond bezig zijn met hun lichaam en comfortabel willen kunnen voortbewegen. Vooral mensen met bewegingsvolle beroepen (horeca/ verzorging/ verpleging/ artsen/ winkeliers/ treinconducteurs/ kappers/ docenten) dragen steeds vaker MBT. 

  2. (top)-sporters. Als aanvulling op training en herstel wordt vaak MBT gedragen. MBT zorgt voor een continue versteviging van de spieren en de aansturing wordt verbeterd vanuit de hersenen. Aangezien MBT zorgt voor een continue doorbloeding is MBT ook aan te raden om na het sporten te dragen (afvalstoffen worden sneller afgevoerd en er ontstaat minder snel kramp). In de danswereld zijn veel MBT dragers actief. Dansers zijn erg lichaamsbewust en hebben veel baat bij het trainen van evenwichtsspiertjes. 

  3. Als derde categorie worden de mensen gezien die specifiek MBT dragen om van hun klachten af te komen of de klachten te laten verminderen. Dit zijn vooral mensen met rugpijnklachten, hielspoorklachten, arthroseklachten, platvoeten, versleten metatarsalia, afwikkelproblemen, scoliose, houdingsproblemen en koude voeten. 

Kom langs in onze winkel

Zou je ook graag de MBT schoenen eens uitproberen? Of ben je al jaren fan van deze schoenen en zoek je een stijlvol nieuw paar uit de nieuwe collectie? Kom dan zeker eens langs in de George In der Maur Beterlopenwinkel. Wij heten je van harte welkom en voorzien je van deskundig advies bij het uitkiezen van je schoenen. Liever online bestellen? Bezoek dan eens onze webshop! Voor meer informatie mag je ons natuurlijk ook altijd bellen. Je bereikt ons via het nummer 030 - 2040612.